Heb je een lichte blessure? Kijk dan naar braces met beschermingsniveau 1.
Heb je een middelzware tot zware blessure? Kijk dan eens naar de enkelbraces met beschermingsniveau 3.
Bekijk hier alle braces met beschermingsniveau 2!
Heb je lichte tot middelzware enkelklachten? Dan is een enkelbrace met het beschermingsniveau 2 iets voor jou. Deze enkelbraces geven meer steun dan de braces met het beschermingsniveau 1. Het grootste verschil is dat deze enkelbraces voorzien zijn van straps die de enkelbanden extra ondersteunen. Daarom zijn deze braces ook te gebruiken ter preventie van enkelblessures. De braces met niveau 2 worden gebruikt voor sport, maar zijn ook geschikt voor dagelijks gebruik. Het materiaal van de brace is zacht en flexibel, waardoor deze ook makkelijk in een (sport)schoen past.
Bij de volgende klachten kan een enkelbrace met het beschermingsniveau 2 verlichting bieden.
Middelzware instabiliteit
De enkel heeft drie enkelbanden die ervoor zorgen dat de enkel stabiel blijft. Als je een instabiele enkel hebt, werken deze banden niet optimaal. Als deze banden niet zo sterk zijn, kan het voorkomen dat je bij de kleinste ongelijke beweging als door je enkel gaat.
Oorzaken
Als je je enkel verzwikt tijdens een onnatuurlijke beweging, kan het zo zijn dat je je enkelbanden (af)scheurt. Zo’n verzwikking kan flink pijnlijk zijn en vaak is het zo dat na de verzwikking de enkel blauw en dik wordt. In de meest gevallen herstelt dit netjes. Als je te snel weer begint met sporten geef je de enkel niet genoeg gelegenheid om te herstellen. Het kan dan zo zijn dat de enkelbanden dan zwakker zijn dan voor de verzwikking. Dit kan blijvende schade opleveren waardoor de enkel de volgende keer sneller zal verzwikken. In ergere gevallen kan het kraakbeen beschadiging oplopen en wordt de enkel pijnlijk en dik bij belasting. Om de klachten te verhelpen worden de enkelbanden sterker gemaakt met enkeltape, steunzool of brace. Volgens de experts is de Medidu Lichtgewicht enkelbrace met straps de beste brace voor de enkel.
Slijmbeursontsteking
De slijmbeurzen zitten naast de pezen en zorgen voor de bescherming van het gewricht. Deze kunnen ontstoken raken en zo pijnlijk en dik worden. Het behandelen van een ontstoken slijmbeurs is een lang proces. Het dragen van een brace kan van grote waarde zijn. Deze tijdelijke stabiliteit zorgt ervoor dat je je lichaam sneller rust kan geven om zo het herstellen sneller te laten verlopen.
Middelzware artrose
Enkelartrose komt vrijwel nooit uit het niets opzetten. In de meeste gevallen ontstaat het na een botbreuk. Door kleine standveranderingen van het enkelgewricht wordt de enkel op lange termijn verkeerd belast. Daardoor kan artrose optreden.
Een enkelbrace met beschermingsniveau 2 is ideaal bij:
- Optimale vervanging van tape bij het sporten enz.
- Zwelling of bloedcirculatieproblematiek van de enkel.
- Matige tot zware kneuzing van de enkel.
- Stijfheid van de enkel.
- De behandeling van acute laterale enkelbandlaesies
- Optimale steun en bescherming tijdens of na zware enkelverstuikingen
- Optimale steun en bescherming na een enkelbreuk of andere problematiek
- Optimale steun en bescherming na een operatie/ingreep
- Optimale Preventie
- Kapsel problematiek
- Instabiliteitsklachten
- Peesontstekingen (Tendinitis)
- Stijfheid van de enkel.
- Artrose
- Overdag of sporten
- Overbelasting
- Kneuzingen
- Zwellingen
- Preventie