Novamed Compressiekousen

Beschermingsniveau

Merk

Meer

Prijs

-
Toepassen
0 producten gevonden
Filteren

Compressiekousen voor mannen en vrouwen

Ben jij op zoek naar de allerbeste compressiekousen, maar weet je niet welke je nodig hebt? Kousen moeten optimaal comfortabel zitten, perfecte ondersteuning bieden en er het liefst ook goed uitzien. Podobrace beschikt over kwaliteitsvolle kousen in verschillende categorieën. De kousen worden handmatig geselecteerd door therapeuten en uitgebreid getest door hardlopers en mensen met verschillende klachten, bijvoorbeeld spataderen of spierscheuringen. Dit heeft tot een selectie van topmerken op het gebied van compressiekousen geleid, namelijk: Novamed, Gladiator, Herzog en Bauerfeind.

De werking

Wereldwijd worden compressiekousen door miljoenen mensen gebruikt voor preventieve redenen of om bestaande klachten, zoals pijn in de voeten, enkels, kuiten of schenen, te verminderen. De positieve werking van de kousen is zowel wetenschappelijk als medisch bewezen. Deze lange, strakke kousen helpen tegen zware, vermoeide benen en verkleinen de kans op blessures. De bloedcirculatie in de benen wordt verbeterd doordat de afvoer van afvalstoffen wordt versneld. Er komt meer zuurstof in de spieren die zorgt voor energieke benen.

Voor wie?

De kousen zijn een oplossing voor sporters, zwangere vrouwen, mensen die veel staand werken of lang reizen met het vliegtuig, de bus, trein of auto.

Hardlopers

Hardlopers dragen de kousen tijdens het sporten om de bloedcirculatie in hun kuit- en onderbeenspieren te optimaliseren. De kousen ondersteunen het spier- en peesapparaat en zorgen ervoor dat spieren minder worden belast. Dit resulteert in minder spierschade en minder spanning op achillespezen en scheenbeen. Maar ook na het hardlopen worden de kousen gedragen om het herstel te bevorderen.

Kousen bij zwangerschap

Veel voorkomende zwangerschapsklachten zijn dikkere enkels, gezwollen, vermoeide benen, spataderen of zwangerschapsoedeem. De kousen zorgen voor ondersteuning om het extra gewicht dat je bij je draagt op te vangen en verlichten vermoeide benen.

De voordelen op een rij:

– Verbeterde bloedcirculatie
– Voorkomt kuitklachten en achillespeesproblemen
– Vermindert spierpijn en voetklachten
– Biedt optimale ondersteuning van de voetboog

Welk type kous geschikt is voor jou, hangt af van jouw ervaren klacht. Voor de volgende klachten kan een brace uitkomst bieden:

– Spataderen (varices) – advies – Gladiator
– Gezwollen enkels – advies – Novamed
– Vocht in de enkels – advies – Novamed
– Shin Splint (springschenen) – advies – Gladiator

De juiste maat

De kousen moeten goed aansluiten op de voet en been, anders functioneren ze niet optimaal. Om de juiste maat te bepalen meet je de omvang 1cm onder je knie plooi, de dikste omvang van je kuit, de smalste omvang van je enkel, de omvang van je hielwreeflijn en de lengte van je been.