Enkelbrace hardlopen

Een enkelbrace kan gebruikt worden met verschillende sporten zoals voetbalvolleybal en natuurlijk met hardlopen. Met een enkelbrace hardlopen lijkt misschien oncomfortabel, maar eigenlijk is het tegenovergestelde het geval. Hardlopen is niet direct zachtzinnig voor de enkels en juist door het dragen van de brace kan worden gezorgd dat de impact van het hardlopen worden verlaagd. Het is natuurlijk wel belangrijk om de juiste brace te dragen. Daarnaast is het goed om te weten wat de brace precies wel en niet kan verzorgen. Wanneer hier goed op gelet wordt, dan kan een brace alleen maar voordelen bieden aan fanatieke hardlopers. Alle reden om hier dus voor te kiezen om de enkels voldoende te beschermen.

Enkelbraces geschikt voor hardlopen

McDavid Lichtgewicht enkelbrace 199 – Alternatief voor tape

McDavid Lichtgewicht enkelbrace 199 – Alternatief voor tape

57,95 53,94
Je bespaart4,01
Incl. 3,95 verzendkosten
Verkoop door: Podobrace.nl
Active Ankle T2 Enkelbrace – Sterkste enkelbrace – Optimale steun bij sport

Active Ankle T2 Enkelbrace – Sterkste enkelbrace – Optimale steun bij sport

79,95 69,99
Je bespaart9,96
Gratis verzending
Verkoop door: Podobrace.nl

Een enkelbrace om blessures te behandelen

Blessures zijn niet ongewoon bij het hardlopen. Een enkelbrace dragen kan een goed idee zijn om de klachten te behandelen. Door de brace te dragen kan de enkel namelijk extra ondersteuning krijgen. Wanneer een enkel verstuikt, verzwikt of verdraaid is, dan kan dit flinke last opleveren en bovendien is de enkel daardoor zwakker dan anders. De brace zorgt er dan voor dat het probleem wordt opgevangen en de enkel niet kwetsbaarder is dan normaal gesproken het geval zou zijn. Zo kan worden gezorgd dat de blessure niet onnodig lang hoeft te duren. Dit is erg aantrekkelijk.

Preventief met een enkelbrace hardlopen

Preventief met een enkelbrace hardlopen is natuurlijk ook een optie. Het is dan immers zo dat de mogelijke blessures die met hardlopen kunnen worden opgelopen minder snel de kans krijgen. Het enkelgewricht wordt sterk ondersteund. Daardoor kan het het lichaamsgewicht beter opvangen. Bij hardlopen is het immers zo dat het door de impact zelfs een kracht van tweemaal het lichaamsgewicht te verwerken krijgt. Zelfs wanneer iemand sterke enkels heeft is het altijd mogelijk om met een blessure geconfronteerd te worden. Alle reden om hier dus serieus mee aan de slag te gaan. Zeker wanneer voor de juiste brace wordt gekozen.

De juiste brace

Het is belangrijk om met de juiste enkelbrace te hardlopen. Het gaat dan om een moderne brace die licht van gewicht is en veel bewegingsvrijheid geeft. Juist door hiervoor te kiezen kan een blessure goed worden behandeld of worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om de voet voldoende te streken en te buigen, maar denk ook aan de mogelijkheden om de enkel voldoende te kunnen draaien. Toch is het zo dat de moderne modellen van de brace vaak beter werken dan bijvoorbeeld een klassieke methode zoals het intapen van de enkel en de voet, zoals dit lang gedaan werd. Twijfel je hoeveel ondersteuning jouw brace moet geven? Lees dan welk beschermingsniveau je nodig hebt!

Professioneel en recreatief

Het is belangrijk om te weten dat met een enkelbrace hardlopen zowel voor professionele als voor recreatieve hardlopers een goede optie is. Ook voor de liefhebber die meerdere keren per week een vast rondje loopt kan het verstandig zijn om de brace te dragen. Het is immers zo dat het hardlopen juist wordt gedaan voor een goede gezondheid. Het is dan wel van belang dat er goed voor de gezondheid wordt gezorgd. Let daarom altijd op welke brace het best kan zijn en welke voordelen dit kan bieden. Dit kan veel leed voorkomen.

Bekijk hier alle enkelbraces voor hardlopen!