Welke enkelbrace is geschikt voor voetbal?

Met een enkelbrace voetbal spelen is tegenwoordig steeds gebruikelijker. Dit komt onder andere doordat de brace minstens zoveel versteviging kan bieden als bijvoorbeeld de meer gebruikelijke methode van het intapen. Het is zelfs zo dat uit onderzoeken blijkt dat een enkel verstevigen tijdens voetbal de blessures zelfs sneller kan laten herstellen. Dit zijn natuurlijk belangrijke voordelen voor voetballers op ieder niveau. Dit geldt zowel voor de topvoetballers in het profvoetbal als elke speler op amateurniveau die graag betere bescherming van de enkels zou willen hebben. Het dragen van een brace kan dan de oplossing zijn voor heel veel problemen.

– Klik hier voor de meest verkochte voetbal-enkelbrace – 

Enkelbraces geschikt voor voetbal

McDavid Lichtgewicht enkelbrace 199 – Alternatief voor tape

McDavid Lichtgewicht enkelbrace 199 – Alternatief voor tape

57,95 53,94
Je bespaart4,01
Incl. 3,95 verzendkosten
Verkoop door: Podobrace.nl

Voor enkelbraces voor voetbal kan je kiezen voor de volgende beschermingsniveau’s:
Beschermingsniveau 1
Beschermingsniveau 2
Beschermingsniveau 3

Ter preventie een enkelbrace dragen

Een enkelbrace met voetbal dragen kan ook een slim plan zijn om klachten juist te voorkomen. Voetbal is een sport die hard kan zijn voor de enkels. Juist door de enkel te verstevigen voor het voetbal, kan worden voorkomen dat allerlei klachten ontstaan. Het gaat dan niet alleen om het verzwikken van de enkel, maar ook om bijvoorbeeld irritaties en andere klachten van overbelasting. Ook dit was één van de belangrijkste uitkomsten die uit het onderzoek dat hiernaar is gedaan kwam. Het kan dus ook aan te raden zijn om vooraf al een brace aan te schaffen en te dragen.

Bekijk hier alle enkelbraces voor voetbal!

Beter dan oefeningen

Het dragen van een enkelbrace bij voetbal is volgens onderzoek zelfs beter voor het herstel van de enkel dan het doen van aansterkoefeningen. Hiervoor werden honderden proefpersonen gevolgd. Het dragen van de brace zorgt niet alleen voor versteviging en daardoor een verlaging van de druk op de enkel, het voorkwam ook dat een verstuiking tot een verzwikking leidde. Daarmee werd dus het verergeren van de blessure juist voorkomen. Daartegenover stond dat het herstel daardoor dus ook een flink stuk vlotter ging. Dit is belangrijk om mee te nemen wanneer er vaak enkelproblemen ondervonden worden. Dit kan goed worden voorkomen.

De juiste brace kiezen

Het is wel belangrijk om de juiste enkelbrace voor voetbal te kiezen. Het is bijvoorbeeld van groot belang om voldoende bewegingsvrijheid te hebben. Veel moderne modellen bieden de mogelijkheid om elke beweging die nodig is te maken. Dit komt doordat er nieuwe technieken worden gebruikt bij het vervaardigen van de verschillende modellen. Een enkelbrace bestaat bijvoorbeeld vaak niet meer uit harde delen. Daardoor wordt het gemakkelijker om de voet te strekken en te buigen en te draaien. Let hier dus wel goed op bij het aanschaffen van een enkelbrace. Het is wel belangrijk dat het ook echt een verbetering is. Voor voetbal is de volgende enkelbrace erg geschikt: Medidu lichtgewicht enkelbrace met straps

Buiten het voetbal

De enkel verstevigen voor het voetbal kan ook buiten het veld. Een enkelbrace voor voetbal dragen kan bijvoorbeeld ook aantrekkelijk zijn in het dagelijks leven. Door overdag een brace te dragen kan de enkel worden verstevigd en kunnen kwetsuren die zijn opgelopen sneller herstellen. Dat maakt het gemakkelijker om weer volledig fit te zijn wanneer de volgende wedstrijd afgetrapt wordt. Alleen al om die reden is het slim om hiervoor te kiezen. Uiteindelijk is het immers de bedoeling dat er geen wedstrijd gemist wordt. Dit geldt als prof, maar natuurlijk ook als amateur.

Bekijk hier alle enkelbraces voor voetbal!