Welke enkelbrace is geschikt voor volleybal?

Enkelbrace bij volleybal

Een enkelbrace bij volleybal dragen is een manier om te zorgen dat de enkel ontlast wordt tijdens de wedstrijden. De enkel wordt tijdens deze wedstrijden namelijk op meerdere manieren belast, met als gevolg dat er een risico op verschillende soorten enkelblessures is. Juist om die reden is het verstandig om hier preventief mee om te gaan. Zo kan worden voorkomen dat er bijvoorbeeld wedstrijden gemist moeten worden omdat de hinder van de blessure te groot is. Dat kan op een aantal verschillende manieren worden voorkomen door de brace op de juiste wijze in te zetten tijdens het sporten in de zaal.

Bekijk hier alle enkelbraces voor volleybal!

Image result for volleybal

Preventief een enkelbrace

Een enkelbrace bij volleybal dragen kan bijvoorbeeld worden gedaan vanwege de preventieve werking. De brace biedt extra steun aan het enkelgewricht. Dit kan dus helpen voorkomen dat de enkel verstuikt of zelfs verzwikt. Dat is vooral het geval wanneer er veel gesprongen wordt en de enkel de klappen bij het neerkomen moet opvangen. Juist de versteviging van een goede enkelbrace kan dan net dat verschil maken. Alleen al om die reden is het aan te raden om er serieus over na te denken om de brace te dragen tijdens het spelen van de wedstrijden. Dit kan veel voorkomen.

Bewegingsruimte bij een enkelbrace

Een blessure die veel voorkomt is de kwetsuur die ontstaat bij het verdraaien. Juist door het dragen van een enkelbrace bij volleybal kan dit worden voorkomen. Zeker de moderne modellen van de brace hebben veel bewegingsvrijheid te bieden. Dit maakt het gemakkelijker om alles te doen wat nodig is tijdens een wedstrijd. Er is immers minder angst nodig tijdens een wedstrijd. Er kan met vertrouwen over het veld worden bewogen. Dit is een belangrijke reden waarom juist bij het spelen van volleybal door veel spelers wordt gekozen voor het dragen van een brace. Het weefsel en kapsel blijft goed beschermd.

Image result for volleybal

Een brace voor herstel

Wanneer een kwetsuur aan de enkel is opgelopen kan met een enkelbrace volleybal spelen een goede optie zijn om het herstel te bevorderen. Naast het doen van oefeningen om de enkel weer sterker te maken kan de brace dan zorgen voor bescherming. Dit voorkomt dat de zwakker geworden enkel verder beschadigd raakt door bijvoorbeeld een ongecontroleerde beweging. Dit maakt het mogelijk om te blijven spelen met de gekwetste enkel, terwijl deze toch herstelt. Het is dus goed mogelijk om een brace juist te dragen om het herstel van een kwetsuur te bevorderen in plaats van te voorkomen.

De juiste enkelbrace voor volleybal

Natuurlijk is het we belangrijk om de juiste enkelbrace voor het spelen van volleybal te kiezen. Zo zijn er enkele verschillen aan te merken tussen de vele modellen die er op de markt te vinden zijn. Het is dus goed om te weten wat de voordelen en nadelen van elk model zijn. Het is immers zo dat het vooral ook belangrijk is dat alle bewegingen die gemaakt moeten worden tijdens het sporten ook echt gemaakt kunnen worden. Bij voorkeur op een veilige manier. Dit is juist de reden waarom voor een brace gekozen wordt door de meeste sporters.

Bekijk hier alle enkelbraces voor volleybal!